Odmiana botaniczna kawy Castillo to prawdziwy kameleon świata kawowego! Wyhodowana w Kolumbii, jest niczym superbohater w pelerynie z liści, odporny na choroby, takie jak rdza kawowa, które próbują przyćmić jej blask. Ta odmiana to wynik krzyżówki kawy arabiki, mający na celu stworzenie czegoś, co będzie smakować doskonale nawet w najgorszych warunkach.
Castillo to jak Batman wśród kaw – zawsze gotowa na walkę z chorobami, przy czym nie rezygnuje z bogactwa smaku. Może się poszczycić subtelnymi nutami owoców cytrusowych, czekolady i orzechów, ale jeśli nie jesteś uważny, jej ukryta głębia smaku potrafi zaskoczyć bardziej niż bumerang Batmana!
Niektórzy mówią, że Castillo jest jak ogrodowa hybryda z supermocą – elegancka i potężna, ale jednocześnie przyjazna środowisku. Więc następnym razem, gdy będziesz sączył filiżankę kawy Castillo, pamiętaj, że pijesz coś, co jest nie tylko odporne na wszelkie przeciwności losu, ale też ma charakter godny największych superbohaterów kawowego świata!
Może kawki?

CASCARA Kostaryka Natural
CASCARA Kostaryka Natural
Róża, Hibiskus, Mango i Czerwona porzeczka

Kolumbia Gesha Norena Competition
Kolumbia Gesha Norena Competition
Kwiaty, Trawa cytrynowa i Hibiskus

Kolumbia Diego Bermudez Chiroso ZEO
Kolumbia Diego Bermudez Chiroso ZEO
Czekolada wiśniowa, Karmel, Rodzynki i Nektar brzoskwiniowy

Kolumbia Rosado Pink Bourbon
Kolumbia Rosado Pink Bourbon
Marakuja i Guma Balonowa

Kolumbia Typica Amarillo Mossto Cofermented
Kolumbia Typica Amarillo Mossto Cofermented
Brzoskwinia, Ciemna Czekolada i Nuty Tropikalne

Kolumbia O. Hernandez ORANGE MOSSTO
Kolumbia O. Hernandez ORANGE MOSSTO
Tropikalne owoce

Kolumbia Luis Aguirre Pink Bourbon
Kolumbia Luis Aguirre Pink Bourbon
Winogrona, Melon Kantalupe i Owoce tropikalne

Numero Uno do ekspresu - Brazylia, Etiopia
Numero Uno do ekspresu - Brazylia, Etiopia
Czekolada, Orzechy i Bergamotka